بازديد رياست دانشگاه از پژوهشکده غدد
رياست دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به همراه دکتر افشين زرقي معاونت پژوهشي، دکتر شهنام عرشي معاونت بهداشتي و دکتر اميرحسين ضيايي معاون آموزشي و جمعي ديگر از مسئولان دانشگاه در تاريخ بيست و چهارم آبان ماه از پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم بازديد کردند.
رياست دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به همراه دکتر افشين زرقي معاونت پژوهشي، دکتر شهنام عرشي معاونت بهداشتي و دکتر اميرحسين ضيايي معاون آموزشي و جمعي ديگر از مسئولان دانشگاه در تاريخ بيست و چهارم آبان ماه از پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم بازديد کردند.
در آغاز اين جلسه دکتر فريدون عزيزي رياست پژوهشکده ضمن خوش آمد گويي به ميهمانان، تاريخچه اي اجمالي از روند شکل گيري پژوهشکده و ساختار فعلي آن را بيان و پس از معرفي مديران پژوهشکده به تشريح همکاريها با سازمان جهاني بهداشت و زيرمجموعه هاي وظايف محوله در اين ارتباط نظير تعداد مقالات منتشره، راهنماهاي باليني تدوين شده، کتب چاپ شده فارسي و انگليسي، فعاليتهاي انجام شده داخلي و بين المللي در حوزه مقابله با اختلالات کمبود يد و نتايج آن و نيز تمرکز اخير آن بر زنان باردار، مطالعات کوهورت مانند مطالعه تيروييد تهران، مطالعه قند و ليپيد تهران و معرفي ويژگي هاي آن از جمله جمعيت تحت مطالعه، سابقه و تنوع اطلاعات جمع آوري آن و همچنين مداخلات و دستاوردهاي آن پرداخت.
وي در ادامه ظرفيت سازي نيروي انساني در رشته هاي فوق تخصصي غدد، دکتراي تخصصي و دکتراي پژوهشي، جلسات آموزشي و علمي، روند رشد توليد مقالات حوزه غدد و نيز همکاري هاي بين المللي به ويژه برنامه اخير خاتمه چاقي کودکان را توضيح داد.
سپس دکتر مهدي هدايتي رئيس مرکز تحقيقات سلولي و مولکولي پيشرفت هاي مطالعات نوين ژنتيکي در پژوهشکده و تعاملات با مراکز علمي بين المللي در اين ارتباط و نيز چشم انداز آينده آنها از جمله نويد تعيين ژنوم انساني در نژاد ايراني در ماه آتي را گزارش داد.
در ادامه دکتر مريم دانشپور مطالعات ژنوميکي انجام شده مرکز تحقيقات متبوع خود و ارتباط با موسسه دکود کشور ايسلند به عنوان برترين نهاد بين المللي علمي در حوزه ژنتيک و يافته هاي ويژه آن و نيز تاثيرات آنها بر سياستگزاري هاي بهداشتي را تشريح کرد.
در دنباله جلسه، مرکز اندوکرينولوژي توليد مثل به عنوان يک مرکز تحقيقات منحصر به فرد در کشور توسط دکتر فهيمه رمضاني تهراني رياست اين مرکز معرفي که طي آن علاوه بر گستره حوزه ها، تنوع مطالعات انجام شده و رشد قابل ملاحظه انتشارات آن مرکز، گزارش طرح هاي کاربردي در سلامت زنان و وجوه مختلف آن از جمله کاربردهاي باليني و کشوري آنها ا ارائه شد. وي همچنين برنامه هاي آينده مرکز تحقيقات توليد مثل را معرفي کرد.
سپس روساي مراکز تحقيقاتي پژوهشکده به تفکيک و به صورت اجمالي معرفي مراکز خود را با تمرکز بر فعاليتهاي يکساله اخير انجام دادند.
عملکرد علمي و اجرايي گروه آمار و اپيدميولوژي در بررسي هاي کارديومتابوليک و شبکه ملي کوهورت، عنوان گزارش بعدي بود که توسط دکتر داود خليلي مدير گروه آمار و اپيدميولوژي بيان گرديد.
دکتر آزيتا زاده وکيلي معاون پژوهشي پژوهشکده در فرصتي کوتاه عملکرد سالانه ارزشيابي پژوهشي و آموزشي پژوهشکده و فعاليتهاي آن در راستاي اقدامات مهم بهداشتي ـ درماني در کشور را گزارش داد و پس از ايشان دکتر شهرام علمداري معاونت پشتيباني پژوهشکده به ارائه عملکرد اجرايي و پشتيباني پژوهشکده و گزارش فعاليتهاي شرکت دانش بنيان پژوهش کاو آفاق و معرفي محصول يدوفوليک پرداخت .
در ادامه حميد عباسي مدير امور مالي گزارش عملکرد مالي سالانه پژوهشکده را بيان کرد و به پرسشنهاي مسئولان در اين خصوص پاسخ گفت.
بعد از صحبت هاي ارائه شده، دکتر ضيايي قائم مقام معاونت آموزشي در سخناني ضمن تشريح وظايف دانشگاهها خصوصا دانشگاههاي علوم پزشکي، اعم از آموزش، توليد علم و توليد ثروت، از اقدامات انجام شده در پژوهشکده تقدير کرد و به تمرکز بر روي مزيت هاي نسبي با نگاه منطقه اي و بين المللي تاکيد و پژوهشکده را واجد اين قابليت دانست.
دکتر زرقي، معاونت پژوهشي دانشگاه نيز با تفکيک پژوهشها به دو گونه توليد علم و توليد ثروت از وجود هر دو نوع اين تحقيقات در پژوهشکده ابراز خرسندي کرد.
وي در ادامه به رشد 33 درصدي توليد مقالات و افزايش نمايه شدن مقالات دانشگاه و نيز ايجاد بانک اطلاعات انتشارات دانشگاه خبر داد.
در خاتمه جلسه، دکتر آقاجاني رياست محترم دانشگاه ابتدا از شخصيت دکتر عزيزي تقدير و سپس به رشد پژوهش دانشگاه در دوران تصدي دکتر زرقي اشاره کرد. وي با توجه به ضرورت تحول دانشگاه ها بر مبناي رشد طبق معيارهاي جديد جهاني و يادآوري زير ساخت هاي موجود به سرفصل هاي مهم ايجاد تغييرات در حوزه پژوهش اشاره کرد و نقش پژوهش در سلامت جامعه را در کنترل بيماريهاي غيرواگير الزامي دانست.
وي با ذکر بحران روند پير شدن جامعه در کنار گسترش بيماريهاي غيرواگير، حرکت غيرهدفمند ورود فن آوري و داروها بدون لحاظ کردن شرايط مالي کشور را نگران کننده دانست و پژوهش ها را به عنوان تعيين کننده اولويت ها در اين حوزه اشاره کرد.
ايشان عمل بخشيدن به تحقيقات و تاثير آن در نظام سلامت و توليد ثروت را بسيار مهم ذکر کرد. ارتباط گسترده با صنعت و همچنين اهميت جذب منابع مالي و عدم اتکا به بودجه هاي محدود دولتي را از شاخصه هاي مهم و ضروري ذکر کرد.
دکتر آقاجاني با تقدير از تربيت نيروي انساني، توسعه زير ساختها را الزامي دانست و اضافه کرد بايستي ارتباطات بين المللي نيز گسترش يابد.
رياست دانشگاه ارزشهاي حضور پژوهش در رسانه شامل خودباوري علمي و غلبه بر فضاي منفي را متذکر و اهتمام بيشتري در اين خصوص را خواستار شد.
ارتباط پژوهش با ساير بخش هاي دانشگاه به ويژه در آموزش و نظام ارائه خدمات يکي ديگر از سرفصلهاي ضروري ذکر شده بود. تاثير نتايج پژوهش در حوزه درمان نيز توسط ايشان خطاب به حاضران جلسه تاکيد شد.
وي در بخش پاياني سخنان خود ضمن تقدير از فعاليتهاي انجام شده در پژوهشکده نسبت به مساعدت دانشگاه با پژوهشکه ابراز اميدواري کرد.
پس از پايان اين نشست رياست دانشگاه و هيات همراه از برخي از قستهاي پژوهشکده بازديد کردند.