موافقت اصولی: 1403/01/26
هیئت موسس:
دکتر زهرا بهادران-دکتر رضا همایونفر-دکتر سجاد جدی-دکتر مریم واشقانی-دکتر مهتاب نیرومند
اعضا مرکز :
دکتر زهرا بهادران (رئیس مرکز)
دکتر فاطمه غفوری (پژوهشگر)
دکتر نیلوفر رسایی (پژوهشگر)
زهرا نوذری (کارشناس-مسئول دفتر)
تاریخچه و معرفی مرکز تحقیقات ریزمغذیها
تأسیس مرکز تحقیقات ریزمغذیها در تاریخ 26/01/1403 مورد موافقت اصولی از سوی شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت. این مرکز به عنوان یکی از مراکز زیر مجموعه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم و در قالب سیاستها و اهداف کلی پژوهشکده و در راستای فعایتهای پیشین مرکز تحقیقات غدد و تغذیه در بیماریهای غدد درونریز در زمینه کمبود ید و سایر ریزمغذیها، فعالیت میکند. مرکز تحقیقات ریزمغذیها رسالت انجام پژوهش در زمینههای کمبود و اصلاح وضعیت دریافت ریزمغذی ها در ارتباط با بیماریهای غدد درونریز (با تمرکز بر دیابت نوع 2، پیشدیابت، سندرم متابولیک) و سایر بیماریهای مزمن غیرواگیر در قالب مطالعات اپیدمیولوژیک، علوم پایه و کارآزمایی بالینی را بر عهده دارد. با توجه به گسترش حوزههای تخصصی پژوهش در پژوهشکده و به منظور انجام تحقیقات هدفمند و مساله محور در راستای رفع نیازها و مشکلات بهداشتی- درمانی کشور، مرکز تحقیقات ریزمغذیها پس از نیازسنجی در حوزه ریزمغذیها و با بهرهگیری از منابع مختلف از جمله اولویتهای تحقیقاتی کمیسیون پزشکی شورای پژوهشهای علمی کشور، آئیننامهها و مقررات پژوهشی معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و سایر منابع (نظرات افراد صاحبنظر، نتایج مطالعات ملی در حوزه ریز مغذیها) اقدام به تعیین اولویتهای پژوهشی خود بشرح ذیل نموده است.
اولویتهای پژوهشی مرکز تحقیقات ریزمغذیها
چشم انداز:
مرکز تحقیقات ریزمغذیها بر آن است که با بهره گیری از حمایت سازمانهای بالادستی، بهرهگیری از توان اعضای هیات علمی و پژوهشگران و جلب همکاری محققین و دانشجویان و استفاده از فن آوری، پژوهش و توسعه همکاری های ملی و بین المللی و ایجاد فضایی سرشار از خلاقیت و نوآوری تا یک دهه آینده جزء مراکز تحقیقاتی برتر در سطح کشور باشد.
ماموریت (رسالت):
مرکز تحقیقات ریزمغذیها به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی زیر مجموعه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، رسالت انجام پژوهش های پایه، اپیدمیولوژیک، کاربردی و کارآزمایی های بالینی در جهت تولید، توسعه و بکارگیری دانش در زمینه اصلاح وضعیت دریافت ریزمغذیها در ارتباط با بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت نوع 2، پیشدیابت، سندرم متابولیک و پرفشاری خون جهت ارتقاء سلامت جامعه را به عهده دارد. این مرکز تلاش می کند تا ماموریت خود را با تربیت نیروی انسانی متخصص، ترغیب و به کارگیری پژوهشگران و همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی داخلی، منطقه ای و بین المللی و در چارچوب قوانین حاکم بر پژوهشهای علوم زیستی به انجام رساند. این مرکز عهده دار نهادینه کردن دانش پروری، تربیت نیروی متخصص و کار آمد، حمایت از انجام پژوهش های نوین، حمایت از فعالیت های کاربردی و تولیدی در زمینه ریزمغذیها در کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار، با بهره گیری از علم و فناوری روز و محققین متعهد با توان علمی بالا با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه، بهبود مستمر کیفیت و نوآوری در فعالیت های پژوهشی می باشد.
اهداف راهبردی