×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/12/01 - 11:21
  • بازدید : 374
  • تعداد بازدید : 346
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

 

در نوشتار زیر با این مطالب آشنا خواهید شد :

هیرسوتیسم (پرمویی)

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک                                                                 

پاتوفیزیولوژی هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک و اختلالات کاردیومتابولیک همراه

تشخیص و درمان هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

 

هیرسوتیسم (پرمویی)

هیرسوتیسم (پرمویی)، که با رشد بیش از حد موهای انتهایی (موهای زائد) در بدن دختران و زنان در یک الگوی مردانه مشخص می شود، حدود 10-5 درصد از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. این اختلال می تواند به طور منفی کیفیت زندگی در زنان را تحت تأثیر قرار دهد.

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک (هیرسوتیسم بدون علت مشخص) یکی از علل پرمویی در زنان می باشد. در هیرسوتیسم ایدیوپاتیک علی رغم رشد موهای زائد در نواحی مختلف از بدن زنان، تخمک گذاری و مورفولوژی تخمدان و غلظت آندروژن ها (هورمون های مردانه) در خون این زنان طبیعی می باشد و سیکل های قاعدگی نیز در این زنان منظم می باشند.

پاتوفیزیولوژی هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

اگرچه پاتوفیزیولوژی هیرسوتیسم ایدیوپاتیک به طور کامل شناخته نشده است اما اعتقاد بر این است که این اختلال می تواند به دلیل نقص در سنتز هورمون های استروئیدی غدد آدرنال (غدد فوق کلیه)، فعالیت زیاد برخی آنزیم ها و افزایش حساسیت گیرنده های آندروژنی نسبت به این هورمون ها (آندروژن ها) در بدن این گروه از زنان باشد.

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک و اختلالات کاردیومتابولیک همراه

هیرسوتیسم ایدیوپاتیک ممکن است با مقاومت به انسولین (عدم پاسخ دهی سلول ها به هورمون انسولین) مرتبط باشد. اگرچه در برخی از بیماران مبتلا به هیرسوتیسم ایدیوپاتیک ممکن است مقاومت به انسولین مشاهده شود، اما هنوز خطر افزایش یافته ای از عدم تحمل گلوکز و یا بیماری های قلبی عروقی در این گروه از زنان گزارش نشده است.  

تشخیص و درمان هیرسوتیسم ایدیوپاتیک

تشخیص هیرسوتیسم ایدیوپاتیک زمانی انجام می شود که پرمویی در زنان بدون اختلال در تخمک گذاری و افزایش مقادیر آندروژن ها در خون باشد و اختلالات همراه شده با افزایش مقادیر آندروژن ها از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلالات مادرزادی غدد فوق کلیه و تومورهای ترشح کننده آندروژن ها کنار گذاشته شوند. راه های درمان هیرسوتیسم ایدیوپاتیک شامل درمان با هورمون ها، و یا برداشت موهای زائد با استفاده از لیزر یا الکترولیز می باشد.

 

نمایی از پرمویی در نواحی مختلف بدن زنان (صورت، تنه، بازوها و ران ها)

 

 

منابع

Azziz, R., E. Carmina, and M.E. Sawaya, Idiopathic hirsutism. Endocr Rev, 2000. 21(4): p. 347-62.

Barth, J.H., et al., Psychological morbidity in women referred for treatment of hirsutism. J Psychosom Res, 1993. 37(6): p. 615-9.

Kutlu, Ö., Evaluation of quality of life of patients with hirsutism among Turkish women: A single-center cross-sectional study. J Cosmet Dermatol, 2020. 19(11): p. 3053-3057.

Moore, A., et al., Adrenal abnormalities in idiopathic hirsutism. Clin Endocrinol) Oxf), 1983. 18(4): p. 391-9.

Serafini, P. and R.A. Lobo, Increased 5 alpha-reductase activity in idiopathic hirsutism. Fertil Steril, 1985. 43(1): p. 74-8.

Calvo, R.M., et al., The role of the CAG repeat polymorphism in the androgen receptor gene and of skewed X-chromosome inactivation, in the pathogenesis of hirsutism. J Clin Endocrinol Metab, 2000. 85(4): p. 1735-40.

Carmina, E., et al., Phenotypic variation in hyperandrogenic women influences the findings of abnormal metabolic and cardiovascular risk parameters. J Clin Endocrinol Metab, 2005. 90(5): p. 2545-9.

Azziz, R., E. Carmina, and M.E. Sawaya, Idiopathic hirsutism. Endocrine reviews, 2000. 21(4): p. 347-362.

 

گردآورندگان: مهسا نوروززاده، دکتر فهیمه رمضانی تهرانی

  • گروه خبری : سلامت زنان و باروری
  • کد خبر : 139207
کلید واژه
تنظیمات قالب