تاثیر سندرم تخمدان پلیکیستیک بر وزن نوزاد
نتایج یک پژوهش نشان میدهد احتمال تولد نوزادان با وزن کم در مبتلایان به نوع شدید اختلال سندرم تخمدان پلیکیستیک به شکل قابل ملاحظهای بیشتر از مبتلایان به نوع خفیف آن است.
به گزارش ایسنا، سندرم تخمدان پلیکیستیک عارضهای است که مجموعهای از اختلالات در زنان را شامل بوده که متاثر از تغییرات هورمونی در ایشان است. این بیماری، از بیماریهای رایجی است که دارای انواع خفیف و شدید است.
عوارض متعددی برای این بیماری تا کنون ذکر شده اما تاثیر آن بر روی وزن نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به این اختلال و ارتباط آن با شدت بیماری، موضوع پژوهشی است که توسط دکتر فهیمه رمضانی تهرانی در مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی باروری پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم انجام شده است.
در این تحقیق که بصورت گذشتهنگر بر روی تقریبا 300 خانم مبتلا به انواع خفیف و شدید سندرم تخمدان پلیکیستیک انجام شده است، نشان داده شده که احتمال تولد نوزادان با وزن کم در مبتلایان به نوع شدید این اختلال به شکل قابل ملاحظهای بیشتر بوده است.
به گفتهی دکتر رمضانی، این یافته از آن جهت اهمیت دارد که بدانیم وزن کم هنگام تولد یکی از مخاطرات جدی است که جان نوزادان را تهدید میکند و با پیش بینی این حالت، متخصصان امر و نیز برنامهریزان کشوری میتوانند مراقبتهای دقیقتری از مادران جهت پیشگیری از عوارض برروی نوزادان در نظر بگیرند.
isna.ir/xdGXCB