×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/04/10 - 12:53
  • بازدید : 6183
  • تعداد بازدید : 44
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بازگشت به خانه

گردهمایی فارغ التحصیلان فوق تخصصی پژوهشکده علوم غدد درون¬ریز و متابولیسم

دوره¬های مختلف تحصیلی از سرنوشت سازترین و نیز خاطره¬انگیزترین دوره¬های زندگی هر فرد به شمار می¬رود که یادآوری لحظات آن به ویژه در کنار یاران و اساتید قدیمی همواره حسی خوشایند در افراد ایجاد می¬نماید به نحوی¬که این رجعت و بازسازی خاطرات مورد استقبال اغلب افراد است.

 

پژوهشکده علوم غدد درون­ریز و متابولیسم به عنوان اولین مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور و نیز   قدیمی­ترین مرکز تربیت نیروی فوق تخصصی در جمهوری اسلامی که از سال 1364 اقدام به این کار نموده است در اقدامی ابتکاری دومین گردهمایی فارغ التحصیلان خود را در تاریخ دوازدهم اردیبهشت ماه برگزار کرد.

نگاهی گذرا به وضعیت اندوکرین طی دهه­های گذشته در کشور و مقایسه حضور متخصصان این رشته در شهرها و مراکز دانشگاهی نشان دهنده بروز تغییرات چشمگیر طی این مدت بوده است. حضور تنها 16 متخصص غدد در سالهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی که فقط در شهرهای تهران، مشهد و شیراز مشغول به فعالیت بودند به هیچ وجه پاسخگوی نیاز کشور نبود از همین رو پژوهشکده غدد که در آن زمان مرکز تحقیقات بود به دنبال توافق وزارت بهداشت از سال 1364 اقدام به تربیت نیروی فوق تخصصی در رشته غدد درون­ریز و متابولیسم نمود که حاصل آن تربیت فارغ التحصیلانی بود که خود بعداً به عنوان اساتید و اعضاء هیات علمی سایر دانشگاه­ها توانستند به گسترش این امر کمک کنند و امروزه به جایگاهی رسیده­ایم که تمامی مراکز استان­ها از حضور دانش آموختگان این رشته بهره­مند هستند.

در این گردهمایی ابتدا دکتر نوید سعادت به عنوان یکی از پیشکسوتان گروههای نخستین فارغ التحصیل این پژوهشکده به ایراد سخنرانی پرداخت و با تشریح وضعیت فلوشیپ در دوره خود از شیرینی­های دوران تحصیل و زحمات استاد دکتر فریدون عزیزی به عنوان بانی این امر یاد کرده و برنامه را افتتاح نمود.

سپس دکتر فرزاد حدائق از اساتید پژوهشکده در مورد انسولین­های آنالوگ به عنوان یکی از روش­های نوین و مطرح کنترل دیابت در جهان به ایراد سخنرانی پرداخت و مزایا و معایب انواع مختلف آن را با استناد به مطالعات بالینی انجام شده بیان کرد.

دکتر شهرام علمداری معاونت پشتیبانی پژوهشکده به عنوان سخنران بعدی به معرفی دوره فلوشیپ مدیریت پژوهش که در سالجاری در پژوهشکده راه­اندازی خواهد شد پرداخت.وی ابتدا بیانیه حکمت پژوهشکده را ارائه و پس از ذکر ابعاد ضرورت آموزش مدیریت در پژوهش به توضیح اجمالی اهداف و  برنامه­های دوره پرداخته و حاضران را به شرکت در این دوره دعوت نمود.

پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده یکی از قسمتهایی است که اخیراً تغییراتی در آن صورت گرفته که علاوه بر ظاهر گرافیکی آن، منوها و محتوای آن نیز غنی­تر و جذابیت بیشتری پیدا کرده به همین منظور سخنرانی بعدی به معرفی این ساختار جدید و ارائه ویژگیهای آن اختصاص یافت که توسط دکتر فرشته بخشعلیان ارائه شد.

پس از پایان بخش اول این گردهمایی، مدعوین جلسه که شامل فارغ التحصیلان سنوات پیشین این پژوهشکده و اساتید فعلی دانشگاه­های علوم پزشکی کشور در کنار پیشکسوتان این رشته بودند عکسی دسته جمعی به یادگار برپایی این جلسه گرفتند.

در دومین قسمت این جلسه، استاد دکتر فریدون عزیزی که علاوه بر بنیانگذاری آموزشی فوق تخصصی غدد، پیشتازی در امر آموزش و پژوهش علوم پزشکی در کشور و نیز کسب رتبه­ها و عناوین برتر متعدد از مفاخر عرصه علم و دانش جمهوری اسلامی ایران در جهان به شمار می­روند، به عنوان یکی از چهره­های برگزیده علمی در سطح دنیا در حوزه اختلالات غدد تیروئید، در زمینه پیشگیری از بیماری­های این غده، ذکر تاریخچه و ارائه آخرین یافته­های بالینی مربوطه پرداخت که بسیار مورد استفاده شرکت­کنندگان قرار گرفت.

پس از آن و در ابتکاری جالب بخش تریبون آزاد برگزار شد. در این بخش هر یک از شرکت کنندگان فرصت داشت تا مطلب یا خاطره­ای از دوران تحصیل خود را برای دیگران تعریف کند که بسیار مورد توجه حاضران واقع شد. نکته جالب توجه آنکه محور عمده خاطرات بیان شده حول ابعاد ستودنی شخصیت دکتر عزیزی اعم از اهتمام ایشان به آموزش، توسعه پژوهش و رعایت اخلاق و انصاف در شئون مختلف فعالیت­های وی در سالیان متمادی مربوط بود و ناگفته­هایی که جذابیت این دانشمند بزرگ را صد چندان می­کرد. سپس دکتر مجتبی ملک، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران که گرداننده این جلسه بود جهت ارائه سخن پایانی از استاد دعوت کرد. دکتر عزیزی ضمن تشکر از حاضران به ذکر خاطراتی از دوران تحصیلی خود پرداخته و آنچه که امروزه در حوزه علم و دانش به آن دست یافته را آرزوی برآورده شده آن دوران ذکر و همه این توفیقات را حاصل عنایت پروردگار در سایه توکل به ذات حق عنوان نمود.

در بخش سوم این گردهمایی خاطره انگیز دو کارگاه به صورت موازی در زمینه اصول سنجش تراکم استخوان و سونوگرافی تیروئید به ترتیب توسط دکتر فرهاد حسین پناه و دکتر حسین دلشاد برگزار شد که علاقه­مندان هر کدام در آن شرکت نمودند.

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 2670
کلید واژه
تنظیمات قالب