مرکز تحقیقات غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 1360 به طور غیر رسمی در فضایی بسیار محدود اما با تجربه ای عمیق، فعالیت خود را در زمینه های مطالعه اپیدمیولوژی و پژوهش های (بنیادی،بالینی و کاربردی) برای شناخت و کنترل بیماری های غدد درون ریز آغاز کرد.
در سال 1373 به دنبال ارزیابی علمی وزارت بهداشت، این واحد از طرف شورای گسترش وزارت متبوع به رسمیت شناخته شد. با تلاش های فراوان در همان سال، تشکیلات تفصیلی پیشنهادی مرکز مورد ، ساختمانی با زیر بنای 500 مترمربع ساخته و در همان زمان، ساختمان شماره 2 مرکز تحقیقات در 3 طبقه در منطقه نیروی هوایی تهران راه اندازی شد. گسترش فعالیت های تحقیقاتی منجر به تاسیس دو مرکز تحقیقات جدید به نام های مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک و مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی گردید و شورای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1385 تاسیس پژوهشکده علوم و غدد درون ریز و متابولیسم را تصویب نمود. در سال های گذشته 4 مرکز تحقیقاتی دیگر شامل: مرکز تحقیقات آندوکرینولوژی تولید مثل، فیزیولوژی غدد، پزشکی مولکولی غدد درون ریز و تغذیه و غدد درون ریز در پژوهشکده احداث شده و تعداد مراکز تحقیقاتی پژوهشکده تا سال 1391، به هفت مرکز رسید. با تصویب مراکز تحقیقاتی تعیین کننده های اجتماعی سلامت اندوکرین و توسعه پژوهشهای پزشکی در سال 91 و الحاق مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در سال 1392 تعداد مراکز تحقیقاتی پژوهشکده به 10 عدد افزایش یافته است.
پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم در اجرای طرح های تحقیقاتی مربوط به رشته ی بیماری های غدد و کمک به ارتقای سطح پژوهش های پزشکی و تعالی تحصیلات تکمیلی کشور نقش موثری داشته است. بعضی از این فعالیت ها عبارتند از:
ضمن تشکر از همه عزیزانی که ما را در نیل به اهداف ملی و پژوهش یاری کرده اند، برای آنان از درگاه احدیت عمر پربرکت و سلامت و توفیق آرزو می کنم. امید است برای توسعه و ارتقای پژوهش در کشور که راه گشای استقلال علمی و فقر زدگی است. همواره موفق و موید باشند.