برنامه راهبردی مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز 1400 تا 1404
نتیجه تهیه برنامه راهبردی مرکز با حضور اعضا و بحث و تبادل نظر به شرح ذیل( شامل ماموریت، چشم انداز، اهداف کلان، نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدی، استراتژی ها و اهداف عینی و فعالیت ها ) تعیین شد:
چشم انداز (VISION)
در راستای چشم انداز کشور در سال 1404 (ابلاغی مقام معظم رهبری)، مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درونریز در نظر دارد به عنوان یکی از پر افتخار ترین مراکز و کسب رتبه اول در بین مراکز تحقیقات بالینی بیشتر از سه سال فعالیت ، و همچنین افزایش اچ ایندکس مرکز از 24 به 45 را داشته باشد. برای رسیدن به این مهم لازم است از دانش پیشرفته، سهم برتر منابع انسانی مومن، مسئولیت پذیر، ایثارگر، برخوردار از وجدان کاری،به دور از فساد و تبعیض، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن و دارای تعامل سازنده و مؤثر با جهان بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت برخوردار باشد.
رسالت و ماموریت(MISSION)
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز بعنوان یک مرکز پیشرو، عهده دار نهادینه کردن دانش پروری، تربیت نیروی متخصص و کار آمد، حمایت از انجام پژوهش های نوین، حمایت از فعالیت های کاربردی و تولیدی در زمینه تغذیه در کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار، با بهره گیری از علم و فناوری روز و محققین متعهد با توان علمی بالا با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه، بهبود مستمر کیفیت و نوآوری در فعالیت های پژوهشی می باشد.
این مرکز به منظور ایجاد و هماهنگی در پژوهش های پایه و کاربردی در علوم تغذیه در ارتباط با بیماری های غیرواگیر مرتبط با آن، با توجه به پتانسیل های موجود در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعضای هیئت موسس: دکتر پروین میرمیران، دکتر عطیه آموزگار،دکتر مجید حاجی فرجی، دکتر تیرنگ نیستانی، دکتر حسین دلشاددر تاریخ 15/9/93 موافقت اصولی و در تاریخ 28/5/97 موافقت قطعی دریافت نمود تا علاوه بر تولید علم و تربیت نیروی پژوهشی مفید در این زمینه بتواند در امر ارتقاء سلامت جامعه از طریق گسترش علم و استفاده از یافته های مبتنی بر شواهد، گامی مفید برداشته باشد.
.طراحی و اجرای طرحهای تحقیقاتی در زمینه سلامت تغذیهای در بیماری های غدد درونریز
-S1وجود پرسشنامه های روا و پایای تغذیه ای که امکان همکاری با سایر بخش ها را تسهیل می نماید و ارجاعات را افزایش می دهد.
W2کاربردی نبودن برخی از پژوهش ها
O1وجود چند مرکز تحقیقاتی در کنار این مرکز که امکان همکاری های بین بخشی و انجام طرحهایی که نیاز به تخصص در چندین رشته را دارد را فراهم می نماید
T2تحقیقات مداخله بالینی با صرف هزینه و زمان زیادی انجام می شود و به دلیل محدودیت بودجه های پژوهشی دادههای آزمایشگاهی در زمان طولانی بدست آمده و اتمام طرح ها با تاخیر انجام می شود
2.توجه ویژه به پرورش و توانمند سازی نیروهای انسانی مورد نیاز نظام سلامت
S2وجود محققین با تجربه و مهارت بالا که در این مرکز مشغول فعالیت هستند.
W1تعداد کم اعضای هیئت علمی این مرکز
O2وابستگی این مرکز به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که موجب حمایت اعضای هیئت علمی باتجربه و مهارت کافی در امر پژوهش از این مرکز و ارتقای آن میگردد.
T3کمبود نیروی پژوهشی و آماری مجرب
3.بکارگیری نیروهای متخصص در رشتههای مختلف علوم پزشکی برای ارتقاء سلامت تغذیهای
S3همکاری عضو هیئت علمی آموزشی که امکان جذب دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تغذیه برای انجام پایان نامه های تخصصی را در این مرکز فراهم می نماید.
-W8 ارتباط کم با مراکز تحقیقاتی ملی و بینالمللی
O3وجود دورههای تحصیلات تکمیلی
-T6وجود فرآیندهای اجرایی و اداری پیچیده که مانع از تمرکز محقق برای ایده پردازی می گردد.
4.گسترش تعامل و ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی و حوزههای آموزشی داخل و خارج از کشور
S4در دسترس بودن داده های مطالعه قند و لیپید تهران که امکان انجام تحقیقات بیشتر را تسهیل می نماید.
-W4کمبود نیروی انسانی آشنا برای جذب گرنت های پژوهشی از سایر موسسات ملی و بین المللی
O4سهم سلامت تغذیهای و امنیت غذایی در سیاستهای کلان کشور
T4پایین بودن کیفیت مقالات به دلیل عدم تخصیص بودجه کافی به امر پژوهش
5.افزایش کمیت و کیفیت انتشار نتایج تحقیقات مرکز (مقالات، اختراعات، کتب و دورههای آموزشی)
S2وجود محققین با تجربه و مهارت بالا که در این مرکز مشغول فعالیت هستند.
W5تمرکز بیشتر محققین به بحث کمیت مقالات و کم رنگ بودن کیفیت مقالات
O5 وجود شاخصهای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی
T1به دلیل محدودیت بودجه امکان ارسال مقاله به مجلات open access برای افزایش ارجاعات، کمتر وجود دارد.
6.توسعه تعامل با سازمانهای مردم نهاد و غیردولتی و جلب مشارکت مردم
-S1وجود پرسشنامه های روا و پایای تغذیه ای که امکان همکاری با سایر بخش ها را تسهیل می نماید و ارجاعات را افزایش می دهد.
W7 پایین بودن در جذب اعتبارات و امکانات خارج سازمانی
O4سهم سلامت تغذیهای و امنیت غذایی در سیاستهای کلان کشور
T3کمبود نیروی پژوهشی و آماری مجرب
7.طراحی راهکارهایی برای درآمدزایی و جذب گرنتهای پژوهشی
S4در دسترس بودن داده های مطالعه قند و لیپید تهران که امکان انجام تحقیقات بیشتر را تسهیل می نماید.
W3عدم بهره گیری از ردیف اعتباری مستقل
O6 حمایت ریاست، معاونت و مدیریت پژوهشی و پشتیبانی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم
T5پروسه طولانی تصویب طرح ها و تخصیص اعتبار آنها
|
راهبردهای مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز |
سال 1400 |
سال 1401 |
سال 1402 |
سال 1403 |
سال 1404 |
1 |
ارائه طرح های تحقیقاتی |
|||||
1-1 |
تعیین عادات، الگوها و عوامل تغذیه ای در ارتباط با عوامل خطر بیماریهای غدد درون ریز (دیابت/سندرم متابولیک/قلبی عروقی/تیروئید/سرطان) |
35 طرح مصوب |
35 طرح مصوب |
35 طرح مصوب |
35 طرح مصوب |
35 طرح مصوب |
1-2 |
مداخلات تغذیهای برای کاهش بیماریهای غدد درون ریز |
3 طرح مصوب |
3 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
1-3 |
طراحی و اجرای مطالعات پایه در ارتباط با تغذیه و بیماریهای غدد درون ریز |
6 طرح مصوب |
6 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
1-4 |
بررسی عوامل تغذیهای موثر بر رشد و تکامل و اندوکرینولوژی تولیدمثل |
3 طرح مصوب |
3 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
2 طرح مصوب |
1-5 |
تهیه و تدوین گزارش از دادههای موجود ملی و بین المللی |
9 طرح مصوب |
9 طرح مصوب |
6 طرح مصوب |
6 طرح مصوب |
6طرح مصوب |
1-6 |
توسعه و اعتبار سنجی ابزارهای تشخیصی وضعیت تغذیه و نرم افزارهای مرتبط |
1 طرح مصوب |
1 طرح مصوب |
1 طرح مصوب |
1 طرح مصوب |
1 طرح مصوب |
2 |
تهیه و تالیف کتب در زمینه اپیدمیولوژی تغذیه، موادغذایی فراویژه، سندرم متابولیک |
4 کتاب چاپ شده |
4 کتاب چاپ شده |
2 کتاب چاپ شده |
2 کتاب چاپ شده |
2 کتاب چاپ شده |
3 |
تهیه مقالات علمی جهت نشر و ارائه در مجلات معتبر علمی داخلی و خارجی |
2 مقاله داخلی 45مقاله خارجی |
2 مقاله داخلی 45مقاله خارجی |
2 مقاله داخلی 60مقاله خارجی |
2 مقاله داخلی 60مقاله خارجی |
2 مقاله داخلی 60مقاله خارجی |
4 |
تهیه و تنظیم مقالات علمی جهت شرکت و ارائه در کنگره ها و سمینارهای داخلی و خارجی |
18 خلاصه مقاله |
18 خلاصه مقاله |
5 خلاصه مقاله |
5خلاصه مقاله |
5 خلاصه مقاله |
5 |
داوری مقالات علمی – پژوهشی داخلی و خارجی برای مجلات معتبر |
100 داوری |
100 داوری |
100 داوری |
100 داوری |
100 داوری |
6 |
برگزاری کارگاههای تغذیه بالینی و رژیم درمانی، اپیدمیولوژی تغذیه برای: پزشکان، دانشجویان تغذیه و سایر رشته های مرتبط |
1 سمپوزیوم 1 کارگاه |
1 سمپوزیوم 1 کارگاه |
2 سمپوزیوم 1 کارگاه |
2 سمپوزیوم 1 کارگاه |
2 سمپوزیوم 1 کارگاه |
7 |
آموزش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا برای هدایت پایان نامه |
5 پایان نامه |
5 پایان نامه |
5 پایان نامه |
5 پایان نامه |
5 پایان نامه |
8 |
همکاری با سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رسانه های گروهی و کارخانجات صنایع غذایی و دارویی برای آموزش و تنظیم برنامه های تغذیه ای |
2 طرح مشترک |
2 طرح مشترک |
2 طرح مشترک |
3 طرح مشترک |
3 طرح مشترک |
9 |
همکاری با سایر دانشگاه ها و مراکز آموزشی – پژوهشی بین المللی |
1 همکاری مشترک |
1 همکاری مشترک |
1 همکاری مشترک |
1 همکاری مشترک |
1 همکاری مشترک |
10 |
جذب گرنت های پژوهشی |
14 گرنت مصوب |
14 گرنت مصوب |
14 گرنت مصوب |
14 گرنت مصوب |
14 گرنت مصوب |