×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/03/06 - 09:44
  • بازدید : 3649
  • تعداد بازدید : 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
جلسه مشورتی مطالعه قندو لیپید تهران

جلسه مشورتی مطالعه قندو لیپید تهران

جلسه مشورتی مطالعه قند و لیپید تهران در تاریخ سوم اسفند ماه در محل پژوهشکده علوم غدد درون¬ریز و متابولیسم با حضور صاحبنظران و محققان از نهادهای مختلف و نیز قسمت¬های مربوطه از وزارت بهداشت برگزار شد.

 

در ابتدای این جلسه دکتر عزیزی به برگزاری هر سه سال یکبار این جلسات که می­تواند در مورد ادامه مسیر مطالعه قند و لیپید تهران راهنما باشد اشاره کرد و با یادآوری شروع توجه وزارت بهداشت به مقوله بیماری­های غیرواگیر، فقدان تحقیقات داخلی گسترده تا اواخر دهه هفتاد را متذکر و تاریخچه تصویب مطالعه قند و لیپید تهران (TLGS) در شورای ملی پژوهش­های کشور را بیان و سپس روند شکل­گیری، تصویر کلی مطالعات، آغاز مداخلات پس از فاز اول و تصمیم­گیری درباره نحوه و کیفیت مداخلات را به صورت اجمالی توضیح و همچنین از سایر مطالعات نظیر مطالعه تیروئید تهران و برخی مطالعات ژنتیکی که با توجه به بستر این طرح قابلیت انجام یافته است، نام برد.

سپس دکتر امیر عباس مومنان، مدیر اجرایی این طرح، با ذکر روش­شناسی و اجرا و نیز سوابق مطالعات مرتبط با بیماریهای غیرواگیر، به اهداف مطالعه، مشخصات طرح، جمعیت تحت مطالعه و نوع اطلاعات جمع­آوری شده اشاره کرد. پس از آن ارزیابی پیامدها شامل نحوه و فواصل پیگیری و ترکیب کمیته ارزیابی­کننده را توضیح و در دنباله به نتایج طرح و شیوع عوامل خطر اشاره نمود. وی در ادامه رسم هرم غذایی ساکنان تهران برای اولین بار، مسیر اجرا بین فازهای مختلف را ذکر و مداخلات و جنبه­های آن در سطوح گوناگون و ابزار بکار گرفته شده در آن به ویژه مداخلات در مدارس را بیان و در نهایت بخشی از چالش­ها خصوصاًً برنامه­ریزی برای افزایش نرخ پاسخ را ارائه نمود.

پس از ایشان دکتر حسین دلشاد، رئیس مرکز تحقیقات چاقی توضیحاتی در مورد اطلاعات آنتروپومتریک جمعیت مورد مطالعه و آمار شیوع و سیر اضافه وزن و چاقی بین فازهای مختلف و نتایج منتشر شده آن را ارائه داد.

سپس دکتر زاهدی، معاونت پژوهشی، به پروژه­های مرتبط با نیتریک اکساید که با توجه به وجود بستر TLGSامکان طراحی پیدا کرده  اشاره و عناوین مقالات منتشر شده در این زمینه را ذکر نمود. همچنین وی در این رابطه بررسی­های انجام شده در مورد کاتیونهای روی و منگنز، که اخیراً ثابت شده در سندرم متابولیک نیز تاثیر دارند مطالبی را عنوان نمود.

در دنباله جلسه خانم فیروزه حسینی از مرکز تحقیقات تغذیه، بررسی و مداخلات تغذیه­ای در مطالعه را توضیح و در مورد متدولوژی آنها، تعداد مقالات منتشر شده و جوایز کسب شده مرتبط با آن مطالبی را ارائه و سپس طرح­های منشعب شده از آن  و برخی نتایج حاصله از آنها را ذکر و در پایان پیشنهادات گروه خود را عنوان نمود.

دکتر داود خلیلی، مدیر پژوهشی پژوهشکده به عنون سخنران بعدی در مورد مداخلات و نتایج آنها در مقایسه با گروه کنترل توضیحاتی را ارائه و پس از ایشان دکتر پریسا امیری، عضو هیات علمی، مطالعات انجام شده بر روی شیوه زندگی نوجوانان، مداخلات آموزشی و نتایج آن را ارائه نمود و نهایتاً دکتر فرزاد حدائق، رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری­های متابولیک، با ذکر نتایج پیامدهای بازمان مشخص و نامشخص و آمارهای مربوطه، عوامل خطر موثر بر پیدایش پیامدها را با استناد به آمار تشریح کرد.

در بخش دوم این نشست دکتر عزیزی از صاحب نظران حاضر در جلسه در مورد نحوه ادامه مطالعه خصوصاً استمرار انجام مداخلات پرسش کرد. در این ارتباط ابتدا دکتر کورش اعتماد مسئول اداره بیماری­های غیرواگیر وزارت بهداشت در مورد جدایی انجام مداخلات از تیم تحقیق و استقلال آن از بودجه را پیشنهاد داد و عنوان کرد رعایت چنین مطلبی می­تواند به تداوم تاثیر مداخلات تاثیر داشته باشد. وی همچنین به نزدیک شدن ساختارهای طراحی شده به ساختارهای موجود در نظام مراقبتهای بهداشتی و یا امکانات موجود و در دسترس جامعه تاکید نمود.

همچنین دکتر جان قربانی با اشاره به ویژگی­های منحصر به فرد این مطالعه، تداوم آن را الزامی دانسته و نظرات خود را در مورد نتایج مداخله ارائه نمود.

در دنباله جلسه سایر حاضران در جلسه نقطه نظرات و پرسش و پاسخهای خود را مطرح نمودند و در بخش پایانی دکتر عزیزی جمع­بندی نظریه­ها را ارائه و برنامه­های بعدی گروه را برای یافتن راهکارهای نوین مداخله پیشنهاد داد.

 

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 2190
کلید واژه
تنظیمات قالب