×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/02/20 - 11:48
  • بازدید : 670
  • تعداد بازدید : 45
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گزارش پنجمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران

پنجمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران همزمان با دومين کنگره جراحي چاقي با محوريت چاقي کودکان و نوجوانان از بيست و پنجم لغايت بيست و هفتم آذر ماه در مرکز همايشهاي بيمارستان ميلاد برگزار شد. سخنران افتتاحيه اين کنگره دکتر غلامرضا شعباني بهار، معاونت ورزش همگاني وزارت ورزش در مراسم گشايش اين همايش علمي ضمن بيان وضعيت و برنامه هاي موجود در حوزه معاونت متبوع خود، جهت همکاري در راستاي مقابله با چاقي اعلام آمادگي نمود.

 پنجمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران همزمان با دومين کنگره جراحي چاقي با محوريت چاقي کودکان و نوجوانان از بيست و پنجم لغايت بيست و هفتم آذر ماه 1394 در مرکز همايشهاي بيمارستان ميلاد برگزار شد.

سخنران افتتاحيه اين کنگره دکتر غلامرضا شعباني بهار، معاونت ورزش همگاني وزارت ورزش در مراسم گشايش اين همايش علمي ضمن بيان وضعيت و برنامه هاي موجود در حوزه معاونت متبوع خود، جهت همکاري در راستاي مقابله با چاقي اعلام آمادگي نمود.

دکتر فريدون عزيزي، رياست انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران در اولين سخنراني جامع اين کنگره به تشريح تلاشهاي جهاني براي پيشگيري و مديريت چاقي کودکان پرداخته و طي آن ضمن برشمردن علل شيوع چاقي کودکان و نتايج مخرب آن ، راهبردهاي ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهاني را برشمرد.

دومين سخنران نخستين روز اين کنگره دکتر خسرو عادلي استاد دانشگاه تورنتو کانادا بود که سخنراني جامع خود را تحت عنوان «چاقي کودکان ونوجوانان و عوامل موثر بر آن» ارائه نمود.

بررسي روند شيوع چاقي کودکان و نوجوانان و عوامل موثر بر آن و نيز تغييرات ژنتيک، اپي ژنتيک و بيوشيميايي در چاقي کودکان و نوجوانان عناوين ديگر سمپوزيومهاي روز اول کنگره بود که به ترتيب به دبيري دکتر رويا کليشادي و دکتر آزيتا زاده وکيلي برگزار شد.

دومين روز کنگره با سخنراني دکتر شهرام علمداري، دبير علمي کنگره تحت عنوان « ارائه الگوي تدوين نقشه علمي چاقي کشور» آغاز شد که طي آن بر مبناي اصول آينده نگاري سرفصلهاي طراحي نقشه علمي چاقي در سطح ملي مطرح گرديد.

دکتر علي اکبر سياري معاونت بهداشتي وزارت بهداشت گراننده پانل شماره 1 اين کنگره بود که با حضور مسئولين ذيربط از وزارتخانه هاي بهداشت، آموزش و پرورش، ورزش جوانان و نيز شهرداري تهران به تشريح  برنامه هاي کشوري پيشگيري از چاقي پرداخت. نکته قابل توجه در اين پانل اظهارات دکتر سياري مبني بر قلمداد نمودن چاقي به عنوان « اورژانس کودکان» بود.

بار بيماري چاقي در سطوح ملي و فرو ملي در کشور جمهوري اسلامي ايران و مداخلات موثر بر کنترل آن عنوان سخنراني بعدي اين روز بود که توسط دکتر باقر لاريجاني، معاونت آموزشي وزارت بهداشت ايراد گرديد.

در همين روز دکتر مهرزاد حميدي معاونت تربيت بدني و سلامت وزارت آموزش و پرورش به عنوان سخنران در سمپوزيوم « فعاليت بدني در سياستهاي کلان مقابله با چاقي کودکان و نوجوانان» به تشريح اقدامات انجام شده بويژه در اوقات فوق برنامه دانش آموزان در وزارت آموزش و پرورش در راستاي ترويج و تسهيل ورزش همگاني شده است، پرداخت.

دکتر سيد ضياء الدين مظهري، نايب رئيس انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران و عضو  هيات مديره انجمن تغذيه ايران برگزار کننده سمپوزيوم « تغذيه در پيشگيري و درمان چاقي کودکان و نوجوانان» بود که طي آن با دعوت از افراد ذي مدخلدر امر اجراي سياستهاي  وزارت بهداشت، مطالب مربوط به اين عنوان توضيح داده شد. در همين روز سمپوزيومي تحت نام «پيشگيري و درمان چاقي مفرط در کودکان و نوجوانان و جايگاه جراحي چاقي در آن» به دبيري دکتر عليرضا خلج برگزار شد که طي آن با استفاده از تخصصهاي تغذيه، پزشکي ورزشي، فوق تخصص روانپزشکي کودکان و غدد کودکان و با تمرکز بر بررسي مورد، ابعاد گوناگون نحوه بررسي و درمان کودکان مبتلا به چاقي مفرط و بايد و نبايدهاي جراحي در آنها مورد بحث قرار گرفت.

عمده مطالب روز سوم و پاياني کنگره بر مبحث درمان تمرکز داشت و سخنراني جامع « رويکردي کلي به درمان چاقي در کودکان و نوجوانان» و پانل « درمان چاقي و جنبه هاي آن از نوزادي تا نوجواني» مباحثي بودند که توسط دکتر فرهاد حسين پناه ارائه گرديد. همچنين کارگاه هاي « رژيم درماني در چاقي کودکان و نوجوانان» و نيز « جنبه هاي درماني فعاليت بدني در چاقي کودکان» از ديگر برنامه هاي اين روز به ترتيب به سرپرستي دکتر پروين ميرميران و دکتر شاهين صالحي بود.

درمجموع 425 مقاله به دبيرخانه اين کنگره رسيد که پس از داوري 31 مقاله به عنوان سخنراني شفاهي انتخاب، تعدادي مردود و 365 مقاله به صورت پوستر ارائه گرديد.

اين کنگره مشتمل بر 5 سخنراني جامع، 8 سمپوزيوم ، 2 پانل، 3 کارگاه و 5 جلسه ارائه مقالات بود که طبق روال ادوار گذشته با استقبال گسترده شرکت کنندگان از گروه هاي مختلف پزشکي همراه بود.

از ويژگي هاي قابل ذکر اين کنگره حضور مسوولان و سياستگزاران موثر در اين حوزه از وزارتخانه ها و نهادهاي تاثير گذار حوزه سلامت بود و نيز نحوه اجراي جلسات به نحويکه توفيق چشمگيري در جلب مشارکت حاضران در جلسات داشت.

در ساعات پاياني اين همايش علمي نيز بيانيه نهايي آن توسط دکتر شهرام علمداري ، دبير علمي کنگره، قرائت شد.

 

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 31539
کلید واژه
تنظیمات قالب