امور اداری
مديريت امور اداري در واقع جنبههاي انساني سازمان را در بر ميگيرد، زيرا انسان عامل مهمي در نيل به اهداف سازمان و مديريت به شمار ميرود. تحقيقات امروزي بيانگر اين واقعيت است كه رابطه نزديكي بين نحوه مديريت منابع انساني و امكان نيل به اهداف سازماني وجود دارد، از اين رو مديريت، امروزه به منزله يكي از شريانهاي مهم و حياتي هر سازماني محسوب ميگردد. مديريت منابع انساني، تخصص ويژهاي است كه كوشش مي نمايد تا در جهت كسب رضايت كاركنان و تأمين هدف هاي سازماني گام برداشته وسياست گذاري نمايد.
مدير امور اداري به طور كلي داراي وظايف ذيل مي باشند
1- اعمال و اجراي قوانين ، آئين نامه هاي اداري و استخدامي صادره از مراجع ذيصلاح
2- تهيه و تدوين آئين نامه ها ، بخشنامه ها و دستور العملهاي لازم اداري
3- هماهنگي در اجراي امور مربوط به واحد هاي کارگزيني - دبيرخانه و تدارکات و ...
4- رسيدگي و کنترل اطلاعات و مدارک پرسنلي و اداري.
5- ارائه پيشنهادهاي لازم در زمينه مقررات استخدامي و طبقه بندي مشاغل و اظهار نظر در مورد آنها .
6- شرکت درجلسات متشکله حوزه معاونت اداري و مالي مديران – کميته استخدام – شوراي اداري و مالي و غيره
7- تامين نيروي انساني مورد نياز واحد و نظارت بر استخدام کارکنان جديد
8- انجام اجراي امور مختلف رفاهي کارکنان پژوهشکده و تهيه و تنظيم طرح هاي مربوطه .
9- برآورد ميزان ملزومات و ابزار لازم کار اداري و نظارت بر توزيع آنها .
10- نظارت بر اجراي مربوط به ارتقاء شغلي کارکنان ، پرداخت فوق العاده ها ، اضافه کاري و کسرکار و غيره .
11- نظارت برحسن انجام وظيفه کارشناسان واحد امور اداري .
12- انجام ساير امور محوله و مربوطه بنا به تشخيص و ارجاع معاونت محترم پشتيباني
در سال 1376 بنا به ضرورت افزايش امکانات فيزيکي تجهيزات و ... مرکز تحقيقات غدد درونريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تصميم به احداث ساختمان جديد، متناسب با گسترهي فعاليتهاي خود در ابعاد داخلي و بين المللي گرفت. در سال 1377 مکاتبههاي مربوطه به مراجع ذيصلاح در خصوص اخذ موافقت ساخت پروژه انجام پذيرفت و در نهايت 4000 متر مربع از فضاي مرکز پزشکي، آموزشي و درماني آيت ا... طالقاني تحويل مرکز شد. در همين سال سازمان مديريت و برنامهريزي کشور رديف مستقلي براي احداث پروژه، ايجاد و بودجهي مورد نياز را به مبلغ چهار ميليارد و پانصد ميليون ريال تصويب کرد. در اواخر سال 1379 فعاليتهاي اجرايي پروژه آغاز شد و در اواخر سال 1385 به پايان رسيد. در حال حاضر فضاي ساختمان پژوهشکده 6070 متر مربع در 8 طبقه داراي 7 مرکز تحقيقاتي ميباشد.
پژوهشکده علوم غدد مجهز به دو سالن کنفرانس و يک سالن اجتماعات (پيامبر اعظم (ص)) با گنجايش 150 نفر مي باشد.
منابع انساني و ساختار سازماني:
با توجه به نامه مرکز توسعه و تحول اداري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مرکز تحقيقات غدد درونريز و متابوليسم در سال 1390 در غالب 58 پست سازماني به پژوهشکده غدد درونريز و متابوليسم ارتقاء يافت. پستهاي سازماني موجود در پژوهشکده علوم غدد درونريز و متابوليسم که در سال 1390 تصويب شده است شامل 58 پست سازماني ميباشد. از اين تعداد 21 پست هيئت علمي، 10 پست به پژوهشي، 18 پست مربوط به پستهاي اداري و 9 پست نيز مربوط به آزمايشگاه اختصاص يافته است.
از بين پرسنل شاغل در پژوهشکده حدود 24% پرسنل، امور پشتيباني را به عهده دارند و مابقي در طرحها و پروژههاي پژوهشي و علمي مشغول فعاليت ميباشند.
برنامه تعالي سازماني پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم EFQM
به استناد راهبرد شماره 5 (ارتقا سيستم مديريتي پژوهشکده) و هدف عيني 501 (استقرار سيستم مديريت کيفيت EFQM) 9 معيار مدل سرآمدي EFQMبه شرح ذيل در پژوهشکده روند اجرايي خود را طي مينمايد.
رهبري: چگونه رهبران پژوهشکده چشم انداز و ماموريت پژوهشکده را تدوين و زمينه دستيابي به آنها را تسهيل ميکنند؟ چگونه ارزشها و سيستمهايي را که براي موفقيت پايدار پژوهشکده لازم است را ايجاد کرده و آنها را با اعمال و رفتارهاي مناسب خود اجرا ميکنند؟ رهبران پژوهشکده چگونه در توسعه و اجراي سيستم مديريتي پژوهشکده مشارکت مينمايند؟
خط مشي و استراتژي: چگونه پژوهشکده، ماموريت و چشم انداز خود را از طريق يک استراتژي شفاف با در نظر گرفتن منافع ذينفعان پژوهشکده محقق ساخته و چگونه اين استراتژي را از طريق خط مشيها، برنامهها، اهداف، مقاصد و فرآيندها مورد پشتيباني قرار داده است؟
کارکنان (منابع انساني): چگونه پژوهشکده، دانش و تواناييهاي منابع انساني خود را بطور انفرادي و تيمي، توسعه داده و مورد بهرهبرداري قرار داده است و آنها را به گونهاي برنامهريزي نموده که خطمشي و استراتژي پژوهشکده و اجراي موثر فرآيندها مورد پشتيباني قرار گرفته باشد؟
شراکتها و منابع: چگونه پژوهشکده، شرکاء خارجي و منابع داخلي خود را مديريت نموده تا از خط مشي و استراتژي پژوهشکده و اجراي موثر فرآيندهاي پژوهشکده حمايت گردد؟
فرآيندها، محصولات و خدمات: چگونه پژوهشکده، فرآيندها را طراحي و مديريت نموده و بهبود داده است تا از خط مشي و استراتژي پژوهشکده حمايت گردد و ضمن جلب رضايت کامل براي مشتريان و ديگر ذينفعان، بطور روزافزون براي آنها ايجاد ارزش نمايد؟
نتايج مشتريان: پژوهشکده در ارتباط با مشتريان بيروني خود چه نتايجي را بدست آورده است؟
نتايج کارکنان (منابع انساني): پژوهشکده در ارتباط با منابع انساني خود چه نتايجي را بدست آورده است؟
نتايج جامعه: پژوهشکده در رابطه با جامعه محلي، ملي و بين المللي به چه نتايجي رسيده است؟
نتايج کليدي عملکرد: پژوهشکده در رابطه با عملکرد برنامهريزي شدهاش به چه نتايجي رسيده است؟
|