تاریخچه
مرکز تحقيقات غدد درون ريز و متابوليسم يکي از مراکز سه گانه ي پژوهشکده ي علوم غدد درون ريز و متابوليسم است که به عنوان يکي از مراکز تحقيقاتي برتر ، قطب علمي کشور و مرکز همکاري هاي سازمان جهاني بهداشت در منطقه شناخته شده است .
اين مرکز به عنوان اولين مرکز تحقيقات علوم پزشکي کشور در زمينه ي بيماري هاي غدد درون ريز و متابوليسم در سال 1360 آغاز به کار نمود و با رشد ، توسعه و پيشرفت خود هم اکنون در غالب پژوهشکده و در راستاي تحقق رسالت آن فعاليت مي نمايد .
ماموريت هاي مرکز
1-انجام پژوهش هاي اپيدميولوژيک، پژوهش هاي بنيادي، طراحي و اجراي پروژه هاي مداخله اي در زمينه ي انواع بيماريهاي غدد درون ريز.
2- برنامه ريزي و اجراي طرح پايش کشوري شيوع گواتر و کمبود يد در جامعه ي ايراني با حمايت و همکاري وزارت بهداشت- درمان و آموزش پزشکي.
3-همکاري با سازمان جهاني بهداشت و ديگر نهادهاي ذيربط مسئول جلوگيري از اختلال هاي ناشي از کمبود يد در منطقه ي خاور ميانه و آفريقاي شمالي.
4- مشارکت با دو مرکز ديگر پژوهشکده در زمينه ي آموزش نيروي انساني در رشته ي غدد درون ريز و برگزاري دوره هاي کوتاه مدت و بلند مدت و کارگاه هاي آموزشي- پژوهشي.
5- توليد دانش روا و مناسب و انتشار مطالب و نتايج پژوهش هاي انجام شده به منظور اطلاع رساني، آموزش جامعه و ارائه مشاوره با مسوولان وزارت بهداشت و ساير سازمان هاي بين المللي در غالب سياست ها و اهداف پژوهشکده.
امکانات موجود
مرکز تحقيقات غدد داراي هيات علمي و محقق توانمند در علم اندوکرين ميباشد که داراي توانايي ايجاد نگرش جديد در تحقيق و هدايت تيم تحقيق ميباشند. با در دست داشتن کوهورت بزرگ TTS (مطالعه تيروئيد تهران) توانمند به تحقيقات در موضوع تيروئيد در جنبههاي وسيع ميباشند.
اهداف راهبردي
1-تعيين اولويت هاي پژوهشي 5 ساله
2-طراحي حداقل يک بسته آموزشي کاربردي متناسب با گروه هاي هدف توسط هر مرکز
3-طراحي و اجراي کارگاه آموزشي براي عموم حداقل يک کارگاه براي هر اولويت توسط هر مرکز تحقيقاتي در هر سال(اعلام فهرست کارگاه ها)
4-طراحي پروژه ملي در راستاي اهداف چشم انداز و نقشه جامع علمي سلامت توسط هر مرکز تحقيقاتي
5-تکميل شبکه پژوهش هاي چند مرکزي غدد درون ريز و متابوليسم توسط پژوهشکده
6-همکاري تخصصي مرکز حداقل با 3 مرکز تحقيقاتي و يا بخش هاي مرتبط خارج از دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
7-اجرا وافزايش پروژه هاي منطقه اي –بين المللي در خارج از کشور حداقل 2 مورد طي برنامه
8-ارائه حداقل 6 خلاصه مقاله توسط هر يک از مراکز تحقيقاتي در سمينار هاو کنگره هاي بين المللي در هر سال 1390
9- برنامه ريزي جذب گرانت بين المللي توسط مرکز